1.Bereiding:
-
Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de bloem aan toe. Bak de bloem zo'n 2 minuten al roerend mee.
-
Schenk de visbouillon en de champagne in de pan en roer dit goed door. Breng de saus aan de kook en laat de saus onder af en toe roeren indikken.
-
Schenk de slagroom in de pan, roer goed door en breng de champagnesaus op smaak met peper en zout.
2. Bakken & Braden
-
Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de plakjes champignon bruin en gaar. Frituur ondertussen de fijngesneden prei in een laagje olie in een koekenpan krokant.
-
Dep de coquilles droog met een vel keukenrol en bestrooi ze met peper en zout. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de coquilles 2 minuten aan weerszijden tot ze gaar zijn en mooi bruin kleuren.
3. Serveren:
-
Leg de gebakken coquilles op een bord en verdeel de champignons over de borden.
-
Schenk de champagnesaus over de coquilles en garneer met de gefrituurde prei en extra zwarte peper.
Ingrediënten
- 12 coquilles - van groot formaat
- 25 gr boter
- 25 gr bloem
- 100 ml visbouillon
- 100 ml slagroom
- 200 ml champagne - of Prosecco
- peper en zout
- 4 champignons - in dunne plakjes
- 75 gr prei - fijngesneden