Coquilles in champagnesaus

Coquilles in champagnesaus

1.Bereiding:

  • Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de bloem aan toe. Bak de bloem zo'n 2 minuten al roerend mee.

  • Schenk de visbouillon en de champagne in de pan en roer dit goed door. Breng de saus aan de kook en laat de saus onder af en toe roeren indikken.

  • Schenk de slagroom in de pan, roer goed door en breng de champagnesaus op smaak met peper en zout.

2. Bakken & Braden

  • Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de plakjes champignon bruin en gaar. Frituur ondertussen de fijngesneden prei in een laagje olie in een koekenpan krokant.

  • Dep de coquilles droog met een vel keukenrol en bestrooi ze met peper en zout. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de coquilles 2 minuten aan weerszijden tot ze gaar zijn en mooi bruin kleuren.

3. Serveren:

  • Leg de gebakken coquilles op een bord en verdeel de champignons over de borden.

  • Schenk de champagnesaus over de coquilles en garneer met de gefrituurde prei en extra zwarte peper.

 

Ingrediënten

  • 12 coquilles - van groot formaat

  • 25 gr boter

  • 25 gr bloem

  • 100 ml visbouillon

  • 100 ml slagroom

  • 200 ml champagne - of Prosecco

  • peper en zout

  • 4 champignons - in dunne plakjes

  • 75 gr prei - fijngesneden
 

Related Products