Ingrediënten:
- 250 gram pasta (bijvoorbeeld linguine of tagliatelle
- 200 gram sterugarnalen, gepeld en schoongemaakt
- 1 kleine ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 150 ml room (slagroom of kookroom
- 50 gram Parmezaanse kaas
- eetlepel olijfolie
- sap van een halve citroen
- verse peterselie, fijngehakt
- zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet apart.
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg de steurgarnalen toe en bak ze 2-3 minuten mee, tot ze net gaar zijn.
- Schenk de room erbij en laat het geheel zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout, peper en het citroensap.
- Meng de pasta door de saus en zorg dat alles goed bedekt is.
- Strooi de verse peterselie eroverheen en serveer direct. Eet smakelijk!