Steurgarnalen met knoflook en pasta

Steurgarnalen met knoflook en pasta

Ingrediënten:

  • 250 gram pasta (bijvoorbeeld linguine of tagliatelle
  • 200 gram sterugarnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 150 ml room (slagroom of kookroom
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • eetlepel olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • verse peterselie, fijngehakt
  • zout en peper naar smaak

 

Bereiding:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet apart.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de steurgarnalen toe en bak ze 2-3 minuten mee, tot ze net gaar zijn.
  4. Schenk de room erbij en laat het geheel zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout, peper en het citroensap.
  5. Meng de pasta door de saus en zorg dat alles goed bedekt is.
  6. Strooi de verse peterselie eroverheen en serveer direct. Eet smakelijk!