Stoofpot van varkenspoten

Stoofpot van varkenspoten

Voor 2–3 personen | Bereidingstijd: ±2,5 uur

✅ Ingrediënten:

  • 2–3 varkenspoten (schoongemaakt en in stukken gezaagd – vaak al zo verkocht)

  • 1 ui, grof gesneden

  • 3 teentjes knoflook, geplet

  • 2 laurierblaadjes

  • 5 zwarte peperkorrels

  • 1 el azijn (of rijstwijn)

  • 1 el sojasaus (licht of donker)

  • 1 tl suiker

  • Zout naar smaak

  • Water

  • (Optioneel: stuk gember of steranijs voor extra smaak)

???? Bereiding:

  1. Voorbereiden:

    • Spoel de varkenspoten af onder koud water.

    • Breng ze in een pan met ruim water aan de kook. Laat 5 minuten koken, giet af en spoel schoon. Dit verwijdert onzuiverheden.

  2. Stoven:

    • Doe de schoongemaakte poten in een grote pan.

    • Voeg de ui, knoflook, laurier, peperkorrels, azijn, sojasaus, suiker en (optioneel) gember toe.

    • Voeg water toe tot de poten net onderstaan.

    • Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 2 tot 2,5 uur zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Roer af en toe.

  3. Op smaak brengen:

    • Proef en voeg zout toe naar smaak.

    • Wil je een iets zoetere of pittigere smaak? Voeg dan naar wens extra suiker, sojasaus of een beetje chili toe.

  4. Serveren:

    • Serveer met witte rijst, noodles of een stukje brood.

    • Garneer eventueel met lente-ui of koriander.

 

 

Tips voor beginners:

  • Hoe langer je stooft, hoe zachter het vlees en de huid wordt.

  • Je kunt dit gerecht ook in een slowcooker maken (6–8 uur op low).

  • De gelatine in varkenspoten geeft een rijke, bijna plakkerige saus – dat is normaal en juist lekker!

Related Products