Ho ho ho! Unagi Kabayaki Pasta

Ho ho ho! Unagi Kabayaki Pasta

1.Voorbereiding:

  • Stroop de palingen en maak ze zelf schoon of koop ze panklaar.

  • Verwijder de ruggegraat en verdeel de paling in moten van 8cm.

  • Sla ze plat met een hakmes en bestrijk ze met olie.

2. Koken, Bakken & Braden:

  • Leg de moten onder de grill en rooster ze bij matige hitte minstens 5 minuten per kant: bestrijk ze af en toe met olie.

  • Vermeng de mirin en sojasaus in een steelpan en breng het aan de kook.

  • Doop de palingmoten erin en leg deze weer onder de grill.

  • Bestrijk weer met glazuur en rooster verder tot de paling gaar is en de saus op is.
  • Kook ondertussen de pasta, rijst of mie gaar.

3. Afwerken & Serveren:

  • Rol de pasta op een vork, en serveer in een cirkel op een bord

  • Leg de moten op boven op de pasta en garneer met geraspte komkommer of rammenas.

Wil je direct Paling bestellen bij Xmall? Klik dan op de links hieronder om direct doorgestuurd te worden naar onze Paling-pagina.

Link: Xmall Paling

Ingrediënten

  • 750 g verse dikke paling

  • 2 el olie

  • 4-5 el mirin (rijstwijn)

  • 4-5 el lichte sojasaus

  • grof geraspte komkommer of rammenas

  • Pasta / Rijst / Mie