Unagi Kabayaki Pasta

Unagi Kabayaki Pasta

1.Voorbereiding:

  • Stroop de palingen en maak ze zelf schoon of koop ze panklaar.

  • Verwijder de ruggegraat en verdeel de paling in moten van 8cm.

  • Sla ze plat met een hakmes en bestrijk ze met olie.

2. Koken, Bakken & Braden:

  • Leg de moten onder de grill en rooster ze bij matige hitte minstens 5 minuten per kant: bestrijk ze af en toe met olie.

  • Vermeng de mirin en sojasaus in een steelpan en breng het aan de kook.

  • Doop de palingmoten erin en leg deze weer onder de grill.

  • Bestrijk weer met glazuur en rooster verder tot de paling gaar is en de saus op is.
  • Kook ondertussen de pasta, rijst of mie gaar.

3. Afwerken & Serveren:

  • Rol de pasta op een vork, en serveer in een cirkel op een bord

  • Leg de moten op boven op de pasta en garneer met geraspte komkommer of rammenas.

 

Ingrediënten

  • 750 g verse dikke paling

  • 2 el olie

  • 4-5 el mirin (rijstwijn)

  • 4-5 el lichte sojasaus

  • grof geraspte komkommer of rammenas

  • Pasta / Rijst / Mie

Related Products