1.Koken:
- Kook de aardappelblokjes in ruim water totdat ze beetgaar zijn. Schil ondertussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in partjes. Verwarm de oven voor op 225 °C en doe de aardappels, appels en de knoflook in een ovenschaal ongeveer 30 minuten in de oven.
2. Bakken & Braden:
- Bak de duiven rondom goudbruin terwijl de appels en aardappels in de oven zitten en leg ze daarna in een ovenschaal. Laat de duiven nog 10 minuten tegelijk met de appels in de oven garen.
3. Afwerken & Serveren:
-
Maak ondertussen de jus met het braadvocht. Blus het duivenbraadvocht af met de wildfond en de cognac en voeg de appelstroop toe. Roer het glad en laat het licht inkoken.
-
Haal de duiven daarna uit de oven. Snijd de borstjes van de duiven, haal de appels uit de oven en schep deze op het bord. Leg hierop de duivenborst en doe de appelstroopjus eroverheen.
Wil je direct Wilde Duif bestellen bij Xmall? Klik dan op de links hieronder om direct doorgestuurd te worden naar onze Duif-pagina.
Link: Xmall Wilde Duif
Ingrediënten
- 750 g aardappelen, in blokjes van 2 cm
- 4 Elstar appels
- 1 teentje knoflook, geperst
- 4 duiven
- 200 ml wildfond
- Cognac
- 4 eetlepels Limburgse appelstroop