1.Bereiding:
-
Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de bloem aan toe. Bak de bloem zo'n 2 minuten al roerend mee.
-
Schenk de visbouillon en de champagne in de pan en roer dit goed door. Breng de saus aan de kook en laat de saus onder af en toe roeren indikken.
-
Schenk de slagroom in de pan, roer goed door en breng de champagnesaus op smaak met peper en zout.
2. Bakken & Braden
-
Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de plakjes champignon bruin en gaar. Frituur ondertussen de fijngesneden prei in een laagje olie in een koekenpan krokant.
-
Dep de coquilles droog met een vel keukenrol en bestrooi ze met peper en zout. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de coquilles 2 minuten aan weerszijden tot ze gaar zijn en mooi bruin kleuren.
3. Serveren:
-
Leg de gebakken coquilles op een bord en verdeel de champignons over de borden.
-
Schenk de champagnesaus over de coquilles en garneer met de gefrituurde prei en extra zwarte peper.
Wil je direct Coquilles bestellen bij Xmall? Klik dan op de links hieronder om direct doorgestuurd te worden naar onze Coquilles-pagina.
Link: Xmall Coquilles
Ingrediënten
- 12 coquilles - van groot formaat
- 25 gr boter
- 25 gr bloem
- 100 ml visbouillon
- 100 ml slagroom
- 200 ml champagne - of Prosecco
- peper en zout
- 4 champignons - in dunne plakjes
- 75 gr prei - fijngesneden