Kikkerbillen in Knoflooksaus

Kikkerbillen in Knoflooksaus

1. Voorbereiding

Zorg er voor dat de kikkerbillen reeds ontdooid zijn!
  • Bak het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking en snij er 12 stukjes van

  • Hak 1 bos peterselie fijn. Neem de blaadjes van de dragon en hak deze fijn.

  • Peper en zout de kikkerbillen en bestrooi ze licht met bloem.

2. Bakken:

  • Neem 2 koekenpannen en verdeel de boter. Verwarm de boter tot ze heel licht gaat kleuren.
  • Bak de kikkerbillen zachtjes om en om in de boter lichtbruin en voeg dan de zeer fijn gesneden sjalotjes en de fijn gesneden knoflook toe. Laat 1 min meebakken en voeg dan de HELFT van de peterselie en de dragon toe. Doe de bouillon bij de kikkerbillen en leg een deksel op de pan en vlamverdeler onder de pan.

  • Smoor de kikkerbillen op zeer laag vuur tot ze goed gaar zijn ( ca 10 min).

3. Serveren:

  • Neem de kikkerbillen uit de pan en maak de saus af met de room en eventueel nog wat kippenbouillon.

  • Verdeel de kikkelbillen over de borden en lepel de saus over de kikkerbillen. Garneer met de overgebleven peterselie en serveer af met stukjes stokbrood.
 

Wil je direct Kikkelbillen bestellen bij Xmall? Klik dan op de links hieronder om direct doorgestuurd te worden naar onze Kikkervlees-pagina.

Link: Xmall Kikkervlees

Ingrediënten

  • 12 st kikkerbillen ds. 8-12 in ds. van 1 kg. diepvries
  • 100 g boter
  • 50 g bloem
  • 4 st sjalotjes
  • 4 st knoflooktenen
  • 1 bos peterselie
  • 6 takjes dragon
  • 200 ml kippenbouillon eventueel nogmaals 200 ml
  • 200 ml room
  • 1 st stokbrood