Paella met zeevruchten of verse oesters

Paella met zeevruchten of verse oesters

1. Voorbereiding

  • Spoel de mosselen. Snijd de inktvis tubes open en in hapklare stukken. Zet een grote ondiepe brede pan op middelhoog vuur en doe de olijfolie erbij.

2. Bakken en koken:

  • Bak de zeevruchten een voor een in de olie. Bak de garnalen tot ze net beginnen te kleuren aan de buitenkant. Bak de mosselen tot ze net open gaan staan. Bak de inktvis voor circa 2 minuten. Zet apart. Laat de bouillon ondertussen warm worden in een apart pannetje en doe de saffraan erbij.

3. Bakken en koken:

  • Pel en snijd de ui en de knoflook fijn en voeg toe aan de pan. Snijd de paprika in kleine blokjes en doe ze erbij. Bak alles tot zacht en glazig, circa 5 minuten.
  • Doe de paprikapoeder erbij, bak voor circa 1 minuut en doe dan de gezeefde tomaat erbij. Bak tot de tomaat is ingedikt. Doe de rijst erbij en bak circa 2 minuten mee. Breng op smaak met een snuf zout.

3. Serveren:

  • Schenk de boullion over de rijst. Zodra bijna alle boullion is opgenomen, doe je de zeevruchten in de pan. Roer 1 keer goed om alles te verdelen en laat dan koken op medium vuur tot al het vocht verdampt in circa 15 minuten.
  • Pers de helft van de citroen over de paella en gebruik de andere helft ssamen met de peterselie als garnering.

Wil je direct Zeevruchten mix of Oesters bestellen bij Xmall? Klik dan op de links hieronder om direct doorgestuurd te worden naar onze Oester-pagina.

Link: Xmall Oesters / Xmall Zeevruchtenmix

Ingrediënten

  • 50 ml olijfolie
  • 1 kg Gemengde zeevruchten (gamba's, inktvis en mosselen)
  • 1 l visbouillon
  • 0.05 g saffraan
  • 1/2 witte ui
  • 1/2  rode paprika
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 250 g gezeefde tomaten
  • 400 g paella rijst
  • zout en peper
  • 1  citroen
  • 1/4  bosje peterselie
  • (optioneel) teentje knoflook