Gegrilde kreeft met gesmolten boter

Gegrilde kreeft met gesmolten boter

1. Voorbereiding (Gekomfijte tomaten)

  • Verwarm de oven voor op 90 °C. Breng water aan de kook. Kerf een kruisje in de onderkant van de tomaten. Blancheer ze 10 seconden in het kokende water.

    Koel ze 1 minuut af in ijswater en ontvel. Snijd ze in vier en haal het hartje en de pitjes eruit. Verdeel de partjes over een bakplaat, besprenkel met olijfolie en voeg de aromaten (knoflook, tijm en laurier) toe met peper, zout en suiker.

    Droog ze 2 à 3 uur in de voorverwarmde oven met de ovendeur op een kier.

2. Bakken en koken (Kook de kreeft)

  • Doe water in een ruime pot en breng aan de kook. Dompel de kreeften 30 seconden onder in het water.

    Leg ze op de buik en snijd ze in de lengte middendoor van borst naar kop. Haal de poten van de kreeft en leg apart. Verwijder de maagzak en het darmkanaal voorzichtig met een lepel.

    Neem de poten er weer bij. Breek de schalen van de scharen met de ommezijde van de snijkant van een zwaar mes. Hak de scharen in twee stukken. Leg de gehalveerde kreeften op hun schaal in een beboterde schotel naast elkaar.

3. Bereiden en serveren 

  • Voeg de gekonfijte tomaatjes toe. Snijd de basilicumblaadjes fijn en strooi ze over de kreeft. Leg de schalen en scharen in de schotel.

    Verdeel de boterblokjes over de schaal. Breng het geheel op smaak met vadouvan (optioneel), peper en zout. Plaats het geheel 8 minuten onder de grill. Arroseer om de 2 minuten met de gesmolten boter.

 

Wil je direct Kreeft bestellen bij Xmall? Klik dan op de links hieronder om direct doorgestuurd te worden naar onze Kreeft-pagina.

Link: Xmall Kreeft


Ingrediënten

2 kreeften van ca. 600 g
8 romatomaten
1 el olijfolie
1 teentje look, in schijfjes gesneden
2 takjes tijm
1 laurierblaadje
1 mesp suiker
100 g boter
8 blaadjes basilicum
1 tl vadouvan (optioneel)
peper - zout