1. Voorbereiding
-
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot ze zacht en glazig is.
2. Bakken en koken
- Voeg de knoflook en gember toe en bak nog 1-2 minuten tot het geheel geurig is.
- Voeg het Kerriepoeder Indiaas met zout van De Kruidenbaron toe en bak 1 minuut, terwijl je blijft roeren.
- Voeg de tomatenblokjes en suiker toe en laat het geheel sudderen tot de saus is ingedikt, ongeveer 10-15 minuten.
- Voeg het water en de garnalen toe aan de saus en laat het geheel ongeveer 5 minuten koken tot de garnalen gaar zijn. Voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met zout naar wens.
3. Bereiden en serveren
- Bestrooi met verse koriander en serveer met rijst of naanbrood.
Ingrediënten
500 gram garnalen, gepeld en schoongemaakt
2 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel gember, fijngehakt
2 eetlepels Kerriepoeder Indiaas met zout van De Kruidenbaron
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 theelepel suiker
1/2 kopje water
1/2 kopje kokosmelk
zout naar smaak
verse koriander, fijngehakt voor garnering