Garnalen in kerriesaus met Indiase kruidenmix

Garnalen in kerriesaus met Indiase kruidenmix

1. Voorbereiding 

  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot ze zacht en glazig is.

2. Bakken en koken 

  • Voeg de knoflook en gember toe en bak nog 1-2 minuten tot het geheel geurig is.
  • Voeg het Kerriepoeder Indiaas met zout van De Kruidenbaron toe en bak 1 minuut, terwijl je blijft roeren.
  • Voeg de tomatenblokjes en suiker toe en laat het geheel sudderen tot de saus is ingedikt, ongeveer 10-15 minuten.
  • Voeg het water en de garnalen toe aan de saus en laat het geheel ongeveer 5 minuten koken tot de garnalen gaar zijn. Voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met zout naar wens.

3. Bereiden en serveren 

  • Bestrooi met verse koriander en serveer met rijst of naanbrood.




Ingrediënten

500 gram garnalen, gepeld en schoongemaakt
2 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel gember, fijngehakt
2 eetlepels Kerriepoeder Indiaas met zout van De Kruidenbaron
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 theelepel suiker
1/2 kopje water
1/2 kopje kokosmelk
zout naar smaak
verse koriander, fijngehakt voor garnering

 

Related Products