1. Voorbereiding
Zorg er voor dat de Krokodillenfilets reeds ontdooid zijn!
- Haal de krokodillen-filets een dag van te voren uit de vriezer en laat rustig ontdooien in de koelkast.
- Snijd de krokodillen-filets blokjes in tweeën en marineer met de kerrie masala, snufje zout en olijfolie.
- Verkruimel de feta, hak 10 blaadjes munt fijn, snijd de rode ui in dunne ringen.
- Meng voor de labne (oftewel yoghurtdip) de yoghurt met de helft van de feta, geperste teen knoflook, gehakte munt en snufje zwarte peper.
- Maak 8 spiesjes van de krokodilblokjes.
2. Bereiding en serveren:
- Verwarm de Bbq/grillplaat of braadpan voor.
- Grill/bak de krokodil spiesjes rondom gaar (door en door) Bewaar de krokodil spiesjes op warme plek of in aluminiumfolie.
- Rooster het brood kort aan beide kanten in een pan met een laagje boter, of broodrooster.
- Garneer met blaadjes munt, rodeui ringen en de gekruimelde feta. Dresseer mint labne en harissa op het bord en strooi een theelepel za'atar kruiden over je gerecht.
Wil je direct Krokodillen-filet bestellen bij Xmall? Klik dan op de links hieronder om direct doorgestuurd te worden naar onze Krokodillenvlees-pagina.
Link: Xmall Krokodillen-filet
Ingrediënten
- - 400 gram krokodilfilet
- - 1 el kerrie masala
- - 150 ml Griekse yoghurt
- - 100 gram (geiten) feta kaas
- - 1 takje munt
- - 2 el za'atar kruiden
- - 1 teen knoflook
- - Harissa pasta 'Lucillus'
- - 1 rode ui
- - 4 sneetjes brood
- - Olijfolie
- - Gemalen zwarte peper
- - Zeezout