Tomahawk met kruidenboter van de barbeque

  • 1 tomahawk steak
  • 1 pakje grasboter 250gr
  • 1,5 el peterselie
  • 4 tenen knoflook
  • 1 tl chilivlokken
  • 1,5 el gesnipperde lente uitjes
  • grove peper
  • grof zout
  • vershoudfolie
  • aluminiumfolie
  • vleesthermometer
  • hitteschild
  1. Leg 2 uur voor het koken de boter uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
  2. Meng de boter met de peterselie, knoflook, chilivlokken en lente uitjes, en leg deze in een rol op de vershoudfolie.
  3. Wikkel de vershoudfolie dicht en leg deze tot opdienen in de koelkast.
  4. Stook de barbeque op tot 200 graden.
  5. Kruid de tomahawk met de peper en het zout en grill het vlees kort aan alle kanten aan.
  6. Haal het vlees eraf en leg deze terug op de barbeque met een hitteschild er tussen en met een vleesthermometer in het het dikste stuk van het vlees.
  7. Breng de temperatuur van de barbeque terug naar 150 graden, dan kan je het vlees er af halen als de thermometer 50 graden aan geeft.
  8. Haal de kruidenboter rol uit de koelkast en snijd hier plakjes van. Leg de pakjes op het vlees, vouw de aluminiumfolie om het vlees en laat het zo 10 minuten rusten.
  9. Snijd het vlees in stukken en serveer naar wens.