- Ingrediënten voor 2 personen
- 2 moten zalm
- 4 tenen knoflook
- Grote hand verse spinazie
- 250 ml kookroom
- 1 el oregano
- 4 takjes verse dille
- 7 zongedroogde tomaatjes
- Chilivlokken, 10 vlokjes (hou je niet van pittig, laat deze achterwege)
- Olijfolie
- peper en zout
- Kook de tagliatelle gaar volgens de verpakking.
- Bestrooi de zalm met peper en zout.
- Bak de zalm aan beide kanten ongeveer 5 min,
- Leg ze na het bakken apart op een bord.
- Hak de knoflook en snijd de tomaatjes in stukjes
- Doe een scheut olijfolie in de pan en voeg de kruiden, knoflook en
tomaatjes toe. - voeg daarna de kookroom toe, samen met de spinazie en wacht tot
de spinazie helemaal geslonken is. - Leg de zalmfilets terug in de pan en laat nog een minuut warmen.
- Verdeel de tagliatelle over de borden, schep de saus erover en leg de
zalm bovenop. - Indien gewenst: je kan na het bakken de huid er makkelijk vanaf
halen.