Zalm in romige saus met tagliatelle

  • Ingrediënten voor 2 personen
  • 2 moten zalm
  • 4 tenen knoflook
  • Grote hand verse spinazie
  • 250 ml kookroom
  • 1 el oregano
  • 4 takjes verse dille
  • 7 zongedroogde tomaatjes
  • Chilivlokken, 10 vlokjes (hou je niet van pittig, laat deze achterwege)
  • Olijfolie
  • peper en zout
  1. Kook de tagliatelle gaar volgens de verpakking.
  2. Bestrooi de zalm met peper en zout.
  3. Bak de zalm aan beide kanten ongeveer 5 min,
  4. Leg ze na het bakken apart op een bord.
  5. Hak de knoflook en snijd de tomaatjes in stukjes
  6. Doe een scheut olijfolie in de pan en voeg de kruiden, knoflook en
    tomaatjes toe.
  7. voeg daarna de kookroom toe, samen met de spinazie en wacht tot
    de spinazie helemaal geslonken is.
  8. Leg de zalmfilets terug in de pan en laat nog een minuut warmen.
  9. Verdeel de tagliatelle over de borden, schep de saus erover en leg de
    zalm bovenop.
  10. Indien gewenst: je kan na het bakken de huid er makkelijk vanaf
    halen.