Kreeft in romige saus

  • 500 gram kreeft
  • 250 gram spaghetti
  • 400 ml kookroom
  • 200 gram grana padano
  • 1 grote ui
  • 4 tenen knoflook
  • chilivlokken
  • peterselie
  1. Kook de spaghetti volgens verpakking gaar en bewaar het kookvocht.
  2. Maak de kreeft schoon en gebruik de zout, peper, chilivlokken en peterselie naar smaak om het vlees te kruiden.
  3. Bak het kreeftenvlees in een beetje boter. Houd het vlees apart als deze gaar is.
  4. Bak de ui en de knoflook kort aan, en voeg 150 ml kookvocht van de spaghetti toe. Voeg ook de kookroom en de grana padano toe, en laat alles 3 minuten goed inkoken. Doe ook nog wat peper in de saus en roer alles goed door.
  5. Voeg de spaghetti toe aan de saus, samen met de kreeft.
  6. Serveer het gerecht met peterselie en eventueel een schijfje citroen voor een frisse toevoeging.