Wagyu steak met dragonmayonaise

Hoofdingrediënten

1 stuk Wagyu rundvlees van ca. 500 gram – 1 mergpijpje – 1 krop sla – Boter – Olijfolie – Peper en zout
Ingrediënten voor de aardappelgratin

5 aardappelen gesneden in dunne schijfjes
Ingrediënten voor de dragonmayonaise

2 eetlepels dragon, fijngehakt – 5 eetlepels mayonaise – ½ eetlepel dragonazijn
Ingrediënten voor de sjalotten in rode wijn

4 sjalotten – 1 takje tijm – 2 blaadjes laurier – 2 blaadjes salie – ½ eetlepel peperbolletjes – 1 teen knoflook – 500 ml rode wijn – 250 ml kalfsfond
Ingrediënten voor de zoetzure sjalotten

2 sjalotten – 250 gram suiker – 1 liter water – 1 dl azijn

Nigiri
Aardappelgratin maken

Aardappelgratin maken Om dit heerlijke Wagyu recept op sterren chef niveau te bereiden begin je met het maken van de aardappelgratin. Smelt een klontje boter in een steelpannetje. Vervolgens leg je er een boterpapiertje in en smeer je deze in met de gesmolten boter. Zodra je dit hebt gedaan kan het eerste laagje van de aardappelschijfjes geplaatst worden met daar bovenop weer een laagje boter. Herhaal deze stap, in combinatie met hier en daar wat peper en zout, tot alle aardappelschijfjes op zijn. Het is belangrijk dat je eindigt met een laagje boter. Vervolgens leg je een boterpapiertje boven op de stapel aardappelschijfjes en druk je het geheel goed aan. Plaats de aardappelgratin 30 minuten lang in een voorverwarmende oven van 180 °C.
Dragonmayonaise maken

Je bent alweer een stap dichter bij de Wagyu beef bereiden! Om de dragonmayonaise te maken meng je de fijngehakte dragon onder de mayonaise. Doe hier vervolgens nog een scheutje dragonazijn bij en mix het geheel. Zodra je het gevoel hebt dat alles goed met elkaar gemixt is plaats je de dragonmayonaise in de koelkast.
Sjalotten in rode wijn maken

Leg de vier sjalotten in een pannetje en voeg hierbij de aromaten toe. Overgiet de sjalotten vervolgens met rode wijn en kalfsfond en laat het geheel een half uur sudderen. Na een half uur haal je de sjalotten uit de saus en passeer je deze vervolgens door de zeef. Laat de overgebleven saus nog even op het vuur staan en voeg een koud klontje boter toe aan het geheel.
Zoetzure sjalotten maken

Om de Wagyu te bereiden heb je naast sjalotten in rode wijn ook zoetzure sjalotten nodig. Snij de twee sjalotten in dunne reepjes. Meng deze reepjes vervolgens met water, suiker en azijn. Trek het geheel vervolgens vacuüm. Laat het vacuümzakje 10 minuten in kokend water liggen zodat de toegevoegde suiker en azijn kunnen oplossen. Belangrijk: laat het vacuümzakje eerst goed afkoelen voordat je verder gaat!
Wagyu beef bereiden
NOODLES

Het Wagyu recept is natuurlijk niet compleet zonder de enige echte steak. Kruid het stuk Wagyu vlees met peper en zout. Vervolgens bak je het vlees met een klein scheutje olijfolie à la plancha (3 á 4 minuten). Zodra je dit hebt gedaan plaats je het geheel in een ovenschotel en zet je het nog ongeveer zo’n 5 minuten in een voorverwarmde oven op 150 °C. In de tussentijd kun je de garnituur gaan bereiden. Snij het mergpijpje in plakjes en pocheer deze kort in zout water. Kruid vervolgens de blaadjes van de kropslaharten met peper, zout en olijfolie voor de finishing touch.
Reserveren maar!

Nu is het natuurlijk tijd om dit heerlijke Wagyu steak recept te gaan serveren! Snij het Wagyu vlees in plakjes en leg deze naar eigen voorkeur op het bord. Plaats de rode wijn sjalotjes en de aardappelgratin hiernaast. Vervolgens voeg je de krokante blaadjes sla en de zoetzure sjalotjes toe. Om het geheel af te werken giet je wat dragonmayonaise over dit heerlijke recept met Wagyu. Eetsmakelijk!