Kipdijfilet, het biefstukje van de kip

Heb jij ook zoveel zin in een gerecht met een lekker stukje kip? Dan hebben wij het perfecte recept voor jou! Kippendij staat ook wel bekend als het biefstukje van de kip. Of terwijl: optimaal genieten van een recept dat ook nog eens vrij makkelijk te maken is. Krijg je al trek? Lees dan snel verder!

Ingrediënten:

1 kg kippendij
400 gram champignons
250 ml kook room (35% vet)
150 gram geraspte Parmezaanse kaas
3 tenen knoflook
1 citroen
2 eetlepels persillade
Peper en zout
Verse peterselie

Bereidingswijze:

Nu je de ingrediënten bij elkaar hebt verzameld is het tijd om het gerecht ook echt te gaan maken! Om het zo overzichtelijk mogelijk te maken hebben wij het recept onderverdeeld in 7 duidelijke stappen. Beginnen maar?

Stap 1. Pers als eerst het sap van de citroen uit. Pak vervolgens een kom en leg hier de kippendij in. Bestrooi deze met wat zout en peper en masseer het vlees in. Giet het citroensap erop en schep de persillade erbij. Laat het geheel ongeveer 15 minuten intrekken.

Stap 2. Nu is het tijd om de champignons in stukjes te snijden. Niet te klein, maar ook niet te groot. Voel zelf een beetje aan wat voor jou het beste is. Vervolgens kun je de knoflooktenen uitpersen.

Stap 3. Verhit een grote koekenpan en doe hier een scheutje olijfolie in. Bak de kippendijen aan beide zijdes goudbruin. Dit kun je het beste doen door beide kanten met elkaar af te wisselen. Op deze manier wordt de kippendij niet te snel bruin en voorkom je het aanbranden hiervan. Zijn beide kanten mooi goudbruin? Haal de kippendijen dan uit de pan en laat ze even rusten op een bord.

Stap 4. Voeg vervolgens de champignons en de knoflook toe aan de pan waar je net de kippendij in gebakken hebt. Bak het geheel net zo lang tot ze lekker zacht beginnen te worden.

Stap 5. Als het geheel lekker zacht is geworden mag de kookroom toegevoegd worden. Roer het geheel goed door en voeg vervolgens de Parmezaanse kaas toe. Doordat de Parmezaanse kaas gaat smelten zal je merken dat het geheel wat dikker wordt en er echt creamy uit gaat zien.

Stap 6. Doe de kippendijen weer terug in de pan en laat deze even warm worden in de saus. Om het geheel wat meer af te maken kan je de verse peterselie toevoegen voor de finishing touch.

Stap 7. En nu is het tijd om er lekker van te genieten! Je kunt ervoor kiezen om bij dit heerlijke gerecht pasta of rijst te serveren om er net wat meer vulling aan te geven. Eet smakelijk!